Lecsós csirkemáj, amikor nincs túl sok időd. Egyszerű elkészíteni, könnyen melegíthető, többféle körettel kínálható. Én nagyon szeretem, igaz a fiúk nem, de most ez magamnak készült. 🙂
Lecsós csirkemáj
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paparika
- 1 paradicsom
- 250-300 g csirkemáj
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Leírás
- A vöröshagymát megtisztítjuk, szeleteljük. (Én nagyobbakra vágom, ebben az ételben így szeretem.)
- Olajon kis sóval meghintve üvegesre dinszteljük. Közben hozzáadjuk a megtisztított és felvágott paprikát, majd a paradicsomot. Összefőzzük.
- Erre kerül a megtisztított, felezett csirkemáj, valamint pirospaprika és bors ízlés szerint.
- Kis vizzel felöntjük. (Ha nem engedtek elegendő levet a zöldségek.) és kb. 30 perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
Főtt burgonyával, tésztával, rizzsel tálaljuk. Ez a mennyiség kb. két adag, étvágytól függően.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2019.03.05. Készíthetjük csirkemellel is, ami finom és kiadós étel. Ebben az esetben az ételkészítés menete a következő: Hagymát dinszteljük, erre tesszük a kockára vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett a hús és levet eresztett hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, amivel pár percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a kockára vágott májat és 20-25 perc alatt készre főzzük. Zöldborsós rizzsel tálaljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.