Kiadós, gyorsan elkészül, igazi vízparti bográcsos ebéd. Hosszú lével készítettük, hogy jól lehessen tunkolni. Ez a mennyiség étvágytól függően 5-6 felnőttnek elegendő.
Paprikás krumpli bográcsban
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- nagy bogrács és állvány
- tüzifa
- 10 szem krumpli
- 3 szem vöröshagyma
- zsír
- só
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- víz
- ízlés szerint virsli, kolbász
Leírás
- A tüzet megrakjuk, meggyújtjuk, a bográcsot megtisztítjuk.
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
- A bográcsba egy kis merőkanálnyi vizet teszünk, erre kerül a zsír és a felvágott hagyma. (A víz azért kell, hogy ne égjen meg a hagyma.) A tűz felett só hozzáadásával megdinszteljük.
- Közben a krumplit megpucoljuk, megmossuk, hosszúkásra vágjuk. A paradicsomot és paprikát és megtisztítjuk. Virslit ízlés szerint kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
- Amikor zsemleszínű a hagyma, levesszük a tűzről, majd pirospaprikával fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a krumplit, paradicsomot, paprikát, sót és vízzel felöntjük.
- Amikor a krumpli majdnem puha hozzáadjuk a virslit is és pár perc alatt készre főzzük az ételt.
Megjegyzés
A hagyma hamar zsemle színűre sült. Miután felöntöttem vízzel, majdnem 30 perc kellett neki, hogy forrni kezdjen. Kb. másfél óra alatt lett készen az ebédünk. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.