Finom és tápláló lencsesaláta, akár köretként is elkészíthető húsok mellé, de főtt tojással, sonkával is tálalhatjuk. Elkészítéskor tartsuk szem előtt, hogy a lencse hamarabb megfő, ha pár órára beáztatjuk. Így nem csak időt, de energiát is spórolunk.
Lencsesaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g lencse
- só, bors, babérlevél
- 150 g natur joghurt
- 1 ek. majonéz
- csipet só
- csipet cukor
- kisebb fej lilahagyma
Leírás
- A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, éjszakára vagy pár órára beáztatjuk.
- Másnap sós, borsos, babérleveles vízben feltesszük főni.
- A hagymát megpucoljuk, egészen apró kockára vágjuk, leforrázzuk.
- Egy tálba tesszük a joghurtot, beízesítjük majonézzel, mustárral, pici sóval, cukorral, elkeverjük.
- Amikor megfőtt a lencse leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a majonézes joghurttal és a forrázott hagymával elkeverjük.
- Beletesszük a hűtőb néhány órára vagy egy éjszakára, hogy az ízek jobban összeérjenek.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.