Cékla répa alma saláta egy kis friss citrommal megbolondítva. Igen egyszerű elkészíteni, több napig eláll és nagyon finom! Akár még csak magában is elkanalazhatjuk egy könyv mellett. Az elmúlt hétvégén Hédi barátnőmnél ettünk ilyen salátát, és annyira ízlett, hogy én is elkészítettem. Próbáljátok ki bátran, megéri.
A cékla jótékony hatásáról pedig itt olvashatsz bővebben: Ezért együnk mindennap céklát
Cékla répa alma saláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- Sárgarápa
- Cékla
- Alma
- Citrom vagy narancs
Leírás
- A zöldségeket és az almát meghámozzuk, az alma magházát kivágjuk, majd mindent aprítunk.
- A répát a kis sajtreszelővel, a céklát és az almát a nagy lyukú sajtreszelővel reszeljük, vagy akinek van, elektromos aprítóval is apríthatja. Géppel sokkal gyorsabb.
- Mennyiségeket nem írtam, mindenki ízlés szerint válassza meg a zöldségek és az alma arányát.
- Én most egy nagy kelesztőtállal készítettem, amihez 4 db céklát, 6 db répát és 2 szem zöld, ropogós, savanyú almát használtam fel.
- Miután összeaprítottuk mindent, elkeverjük, meglocsoljuk egy citrom vagy narancs levével és még egyszer alaposan elkeverjük. úgy a legjobb, ha 1-2 órát állni hagyjuk, de én általában nem bírom kivárni és azonnal eszek is belőle.
Megjegyzés
Ma ismét elkészítettem a salátát, azzal a különbséggel, hogy egy vérnarancs levét facsartam ki és tettem rá a salátára. Nagyon finom lett. Önmagában is nagyon szeretem, mostanában minden nap megeszek egy kis tányérkával, csupa vitamin, finom ropogós csemege.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További céklás recepteket itt találsz: céklás receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.