A tormás céklát igen egyszerű elkészíteni, több napig eláll, finom és egészséges! Aki szereti a csípőset, érdemes csípős tormával készíteni, én is így csináltam. Sült, főtt vagy rántott húsok mellé ízletes köret.
A cékla jótékony hatásáról pedig itt olvashatsz bővebben: Ezért együnk mindennap céklát
Tormás cékla
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 fej cékla
- 1 kis üveg ecetes torma
- Ízlés szerint: 1-2 ek. 10 %-os ecet
Leírás
- A céklát megpucoljuk. (Nem főzzük meg, nyersen használjuk!)
- Robotgéppel / késes aprítóval vagy ezek hiányában reszelővel aprítjuk. (A nagy lyukú sajtreszelővel is tökéletes én már azzal is készítettem.)
- Összekeverjük a tormával.
- Alaposan átkeverjük, ízlés szerint 1-2 evőkanálnyi ecettel ízesítjük.
- Egy-két órát állni hagyjuk, utána fogyasztjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További céklás receptjeimet itt találod: céklás receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.