Kedves szomszédasszonyom születésnapjára sütöttem ezt a meggyes pudingos tortát, csak időhiány miatt most kerül fel a recept. Viszonylag egyszerű elkészíteni, az édes puding és a savanykás meggyes töltelék remek összhangot alkot egymás mellett.
Meggyes pudingos torta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
Meggyes krémhez:
- 1 ü. meggybefőtt
- 1 kk. fahéj
- 1 ek. cukor
- 1 csom. főzős vaníliás puding
- 1 ek. vaj
Vaníliás krémhez:
- ½ csom. főzős vaníliás puding
- 2 ek. cukor
- 2,5 dl tej
Tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- 6 kocka csokoládé (elhagyható)
- 20 db babapiskóta
Leírás
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztottam, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- A tortaformát alufóliával kibéleltem. A sütőt 230-250 fokra előmelegítettem.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá vertem. (Az én habverőmmel max. fokozaton kb. 2 perc)
- A sárgájába beletettem 4 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkevertem. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2 perc alatt készen van.)
- Végül a fehérjehabos tálba beleöntöttem a cukros sárgáját, hozzáadtam a 4 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjön, összekevertem.
- A tortaformába öntöttem, és 4-5 perc alatt készre sütöttem az előmelegített 230 fokos sütőben.
- Kihűtöttem, majd 3 lapra vágtam.
Meggyes krém elkészítése:
- A meggyes krémhez a befőtt levét elkevertem 1 csomag vaníliás pudingporral. Fahéjjal fűszereztem, kis cukorral édesítettem.
- Felfőztem. Hozzáadtam a meggyet is és egy kanál vajat. Jó kocsonyás lett, félretettem hűlni.
Vaníliás krém elkészítése:
- A vaníliás krémhez: fél csomag pudingot 2,5 dl tejjel 2 ek. cukorral megfőztem.
- Hűtöttem.
Torta összeállítása:
- Az első lapot visszatettem a csatos tortaformába, erre került a meggyes krém fele, majd a második piskóta lap. Erre ráöntöttem az összes vaníliás krémet. Majd a harmadik piskóta lapot rátettem, amire a maradék meggyes krém került.
- Hűtőbe jól lehűtöttem (3-4 óra) majd a forma mellett belülről körbevágtam és a tortaforma oldalát leszedtem. Körberaktam 20 db babapiskótával és átkötöttem.
Díszítés:
- Felvert tejszínhabbal díszítettem a tetejét.
- Végül a csokit megolvasztottam és sütőpspírra 6 db tojásdad formát öntöttem. Hűtőben lehűtöttem. Amikor megszilárdult a tejszínhabba szúrkáltam.
- Egy éjszakát a torta hűtőben pihent. Másnap vágtuk meg.
Megjegyzés
A tortaforma 18 cm átmérőjű, ehhez vannak leírva a hozzávalók is.
A tényleges elkészítési idő kb. 1,5 óra. A várakozási időket nem számoltam bele. (Piskóta sütési ideje, torta hűtése, csoki szilárdulása.)
A tényleges elkészítési idő kb. 1,5 óra. A várakozási időket nem számoltam bele. (Piskóta sütési ideje, torta hűtése, csoki szilárdulása.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.