Igazán ropogós, tartósítószermentes házi rumos meggy vagy cseresznye készítése. Nem bonyolult, nem kell hozzá még a hűzhelyet sem bekapcsolni, az eredmény viszont fantasztikus. Süteményben a legfinomabb, persze magában is fogyasztható. Én gyümölcsös linzert sütöttem a rumos meggyel, nagyon finom ízt ad neki. Ha kedvet kaptatok, ezt is próbáljátok ki: pudingos gyümölcsös linzerkocka
Rumos meggy
Hozzávalók
- meggy kb. 2 kg
- kristálycukor kb. 500 g
- barna rum nagyjából 3,5 dl
Leírás
- A frissen szedett meggy/cseresznye szárát eltávolítjuk, megmossuk.
- Tiszta konyharuhán vagy papírtörlőn leszárítjuk.
- Az üvegeket alaposan kimossuk, kifőzzük.
- Majd a kis lekváros üvegekbe rétegezzük: meggy, cukor, meggy, cukor, meggy, cukor.
- Végül barna rummal felöntjük.
- Celofánt, tetőt teszünk rá, rázárjuk a tetejét.
- Konyhapulton hagyjuk, néhányszor megrázogatjuk, hogy a cukor felolvadjon.
- Ezután mehet a kamra polcra. (Egy 370 ml-es üveghez kb. 3 púpos ek. cukor került.)
Megjegyzés
A meggy friss legyen és ne túl érett, mert akkor nem lesz ropogós.
Én 5 kis üveggel készítettem, egy 7 dl-es rumnak kicsit több mint a felét használtam el. A meggyem kb. 2 kg volt.
Magozva de maggal is eltehető, nem romlik meg, mert a cukor és a rum tartósítja.
Tavaly 2 éves üveget bontottunk fel és semmi baja nem volt.
Én idén magozva tettem el, mert süteményekbe szánom. Inkább most időztem a magozással, felhasználásnál már egyszerűbb dolgom lesz vele.
Én 5 kis üveggel készítettem, egy 7 dl-es rumnak kicsit több mint a felét használtam el. A meggyem kb. 2 kg volt.
Magozva de maggal is eltehető, nem romlik meg, mert a cukor és a rum tartósítja.
Tavaly 2 éves üveget bontottunk fel és semmi baja nem volt.
Én idén magozva tettem el, mert süteményekbe szánom. Inkább most időztem a magozással, felhasználásnál már egyszerűbb dolgom lesz vele.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.