Sárgaborsó főzelék, mert megkívántam. Két adagot készítettem csak, mert a fiúk nem szeretik. Tetejére sült hagymakarikát tettem, a következő adag sült virslivel lesz. 🙂 Nem egy bonyolult megfőzni, de a kezdők miatt leírom és képekkel is mutatom, hogy én hogy készítettem.
Sárgaborsó főzelék
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g sárgaborsó
- só, bors, babérlevél
- 2-3 ek. olaj
- pici fej vöröshagyma
- 1 ek. liszt
Leírás
- A sárgaborsót kiválogattam, megmostam. Dupla mennyiségű vízben feltettem főni. Sóztam, borsoztam egy babérlevelet adtam hozzá. Fedő alatt főtt olyan egy és negyed órát. Eközben az elfőtt vizet többször is pótolni kellett.
- Amikor már majdnem készen volt, hagymás rántást készítettem. Egy kisebb lábasban olajat melegítettem, egy pici fej apróra vágott hagymát dinszteltem, majd 1 ek. lisztet adtam hozzá. Folyamatos kevergetés közben zsemleszínűre pirítottam.
- A tűzről lehúzva a főzelékhez öntöttem, néhány perc alatt összefőztem. Aki szereti botmixerrel pürésítheti, én most egészben hagytam.
Megjegyzés
Tetejére lisztben forgatott hagymát sütöttem, nagyon finomra sikerült.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.