Szezámos tökmaglisztes rúd, hogy legyen mit ropogtatnunk. 🙂 Különleges, nem a megszokott ízvilág, de nekem bejön. Ja és nincsen benne fehér liszt, szóval állítólag egészséges is.
Tökmaglisztes rúd
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 100 g tökmagliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1-2 kk. só (ízlés szerint)
- 1 cs. (15 g) sütőpor
- 40 g kókuszolaj
- 1 tojás
- 130 g natur joghurt
Tetejére:
- tojás
- szezámmag
Leírás
- Liszteket, sót, sütőport kimértem, összekevertem.
- Hozzáadtam a többi hozzávalót, majd alaposan összekevertem. Kicsit pihentettem a tésztát. (10-15 percet)
- Lisztezett felületen vékonyra nyújtottam (36 x 36 cm négyzet lett kb.).
- Derelyevágóval 2x10cm-es rudakra vágtam.
- Megkentem tojással, megszórtam szezámmaggal, tepsire rakosgattam.
- Majd 210 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem. (Nem egész két tepsivel lett belőle.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.