Bioboltban jártam, beszereztem néhány számomra új alapanyagot. Kedvet is kaptam egy kis zabpelyhes-zabkorpás valamihez. Az időm is fogytán volt, valamilyen gyors péksütit szerettem volna kisütni, mire a srácok hazajönnek az iskolából. Kicsit zabos lettem, mert nem volt elegendő friss élesztőm, na persze ez nem tántorított el, mert szárított élesztőm mindig van itthon. Így született meg a zabos rúd.
Zabos rúd
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 400 g finomliszt
- 50 g zabpehely
- 50 g zabkorpa
- 3 kk. só (10-12 g)
- 20 g friss élesztő vagy 1 cs. szárított élesztő
- 2 dl kefír
- 1,4-1,5 dl víz
- 2 ek. olaj
Leírás
- A lisztet átszitáljuk.
- A száraz hozzávalókat egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan átgyúrjuk, dagasztjuk.
- Letakarjuk, 1 órát kelni hagyjuk.
- Enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 10 db kb. 90 g-os darabra vágjuk.
- Kis bucikat formálunk belőle, majd egyesével elnyújtjuk és feltekerjük.
- Sütőpapírral borított tepsire tesszük a rudakat, éles késsel átlósan bevágjuk, vízzel megspricceljük.
- Egy másik tepsivel letakarjuk, 15 percet pihentetjük.
- Hideg sütőben kezdtem sütni, 190 fokon légkeveréssel 25 perc alatt szépen megsültek.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.