Epres calippo jégkrém házilag. 🙂 A fiaim oda vannak a jeges jégkrémért, tudod, amivel jól össze lehet ragacsolni-maszatolni kezüket, arcukat, de még a ruhájukat is. Arról már nem is beszélek, hogy elég drága… Elkészítettük itthon, és igen egyszerű, a legtöbb időt az eper tisztítása vett igénybe, aztán már csak jöhet a botmixer, töltjük, hűtjük, majd jóízűen elfogyasztjuk. Ezt ne hagyjátok ki, érdemes kipróbálni.
Epres calippo
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 300 g eper
Leírás
- Az eper szárát leszedjük, mossuk, lecsepegtetjük.
- Botmixerrel pépesítjük, alaposan, hogy ne maradjon darabos.
- Ha esetleg nem volt elég ízes az eper, akkor se essünk kétségbe, kicsit édesíthetjük és citrommal ízesíthetjük.
- Végül formába töltjük, 3 órán keresztül mélyhűtőben hűtjük.
Megjegyzés
A hűtési idő függ a forma méretétől. Nekem a 300 g eper pont elég ebbe a 4 db-os formába. Kb. 3 óra alatt fagy meg.
Fogyasztás előtt a formát forró víz alá teszem, kicsit otthagyom, ezután a jégkrémek könnyedén kihúzhatók a formából.
Fogyasztás előtt a formát forró víz alá teszem, kicsit otthagyom, ezután a jégkrémek könnyedén kihúzhatók a formából.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Már többször készítettünk itthon fagylaltot, csak úgy fagyigép nélkül, ha kedvet kaptál a recepteket itt találod: házi fagyi receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.