Mindenki szereti a családban a fasírtot, ezért viszonylag sűrűn készítem. A mostani adagnál viszont nem volt zsemlemorzsám, így gondoltam egyet és aprított kukoricapehelybe forgattam a fasírtokat. Már rég óta tepsiben sütöm, a sütőben, mert így nem kell vele annyit vacakolni, nem lesz olajszag sem.
Fasírt kukoricapehely bundában
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g darált hús
- 2 kk. só
- 2 kk. pirospaprika
- 1 kk. őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 kicsi tojás
- 2 zsemle
- natur kukoricapehely
- olaj
Leírás
- A darált húst fűszerezzük, alaposan elkeverjük.
- Közben a zsemléket beáztatjuk, kinyomjuk belőle a vizet és a húsra morzsoljuk. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, amivel szintén elkeverjük.
- Kicsit állni hagyjuk, ismét keverjük, ha szükséges még egyszer sózzuk, fűszerezzük.
- Pogácsákat formálunk (én kisebbeket szoktam, most 20 db lett), majd egyesével aprított kukoricapehelybe megforgatjuk őket.
- Sütőpapírral borított tepsire tesszük, kicsi olajat öntünk alá.
- Betesszük a sütőbe sütni, 250 fokra. Én általában hideg sütőben indítom, jó 30 perc után megfordítom a fasírtokat és visszaveszem a hőmérsékletet 230 fokra.
- Kb. még fél óra alatt 230 fokon készre sütöm a fasírtokat. Ekkorra szép pirosak és ropogósak lesznek.
- Köretnek burgonyát, kukoricasalátát, salátát és főzelékeket is készíthetünk, ki mivel szereti.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.