Nagyon puha és omlós csirkemellet készítettünk, én és az új Tefal forrólevegős masinám. Gyorsan elkészül, nem fröcsköli tele a hús a főzőlapot, nem kell utána a zsírt takarítani! Imádom!
Natur csirkemell
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só
- 1 tk. csiliszósz
- 1 tk. barnacukor
- 1 ek. olaj
Leírás
- A húst megtisztítottam, szeleteltem, mindkét oldalát besóztam.
- Egy kis tányérba elkevertem a pác hozzávalóit, majd a húsra kentem. Aki fűszeresebben szereti, duplázhatja a mennyiségeket. (Ez a fiam miatt kevésbé fűszeresre készült.)
- Kb. 3 órát pihent a hús ebben a pácban.
- Forrólevegős fritőzben 160 fokon 12 percet sütöttem, félidőben egyszer megfordítottam a húsokat.
- Végül még 5 percet 200 fokon kicsit pirítottam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Összeszedtem a masina előnyeit:
- Az első és legfontosabb, hogy nem lesz a konyha, lakás olajszagú.
- Nem kell több liter drága olajat vagy sok-sok kg zsírt vásárolnunk, szóval mindenképpen spórolunk.
- Kisebb a sérülésveszély használat közben, hiszen nincs freccsenő olaj, nem tudjuk vele magunkat megégetni.
- Nem tudjuk az olajat elégetni, esetleg ezzel tűzveszélyt okozni a konyhában.
- Nincs vesződés a használt olaj gyűjtésével, leadásával.
- Talán a legrosszabb házimunka a hagyományos fritőz, illetve az olajos serpenyő/lábas mosogatása. Legalábbis én piszkosul útálom! Szóval ezt a forrólevegős fajtát sokkal egyszerűbb tisztítani és tisztán tartani.
- Egyszerűen tisztítható. Amint elkészült benne az étel, kivesszük belőle. Azonnal, még melegen langyos, mosószeres vizet engedek bele, félreteszem míg megesszük az ételt. 20-30 perc múlva, szivaccsal egyszerűen elmosható a belső tálca és maga a sütő is.
- Sütés után nincs szükség tengernyi papírtörlőre a felesleges olaj lecsepegtetésére, mint bő zsírban való sütésnél.
- Nem kell az egész tűzhelyet, csempét és a konyhát takarítani a kifröcsögött olajtól.
- A húsok, zöldségek nem szívják magukba az olajat, sokkal finomabb ízük van.
- Nem kell a sütőt 20-30 percig előmelegíteni, azonnal süthetünk benne, így gázt vagy villanyt és időt is spórolunk vele.
- Nagyobb gyerekek is könnyen kezelik, biztonsággal elkészíthetnek maguknak benne egy adag ebédet. (pl. 2 szelet húst és krumplit) De akár néhány szem péksüteményt is.
- Az ételek sokkal ízletesebbek, ropogósabbak és omlósabbak lesznek.
- Használati útmutatóban néhány alap sütési hőfokot és időt mellékel a gyártó.
- Sokkal többféle étel készíthető benne, mint egy hagyományos fritőzben. (burgonya, húsok, halak, zöldségek, sütemények, kenyér, péksütemény, gesztenye…)
- Akinek nincsen mikrója, melegítésre is használhatja.
Persze némi olaj vagy zsiradék ehhez is szükséges, de össze sem lehet hasonlítani a mennyiségi különbséget.
Nem mondom, hogy mindent ebben kell sütni, mert pl. egy 6 fős családnak biztos inkább a rendes sütőben sütném a fasírtot, de logikusan átgondolva, nagyon hasznos segítség a konyhában.
Miket lehet benne még készíteni? További recepteket itt találod: forrólevegős fritőzben készült ételek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.