Gesztenyés keksztekercs, finom, kiadós édesség, sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető. Fogyasztás előtt viszont ajánlott néhány órát a hűtőben pihentetni, na ez a legnehezebb, kivárni ezt az időt. 🙂
Gesztenyés keksztekercs
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
- 350 g darált háztartási keksz
- 2 ek. porcukor
- 3 ek. ét kakaópor
- 150 g ráma
- 2 dl tej
Töltelékhez:
- 250 g gesztenyemassza
- 60 g ráma
- 1 ek. rumaroma
Leírás
- A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a rámát, tejet és alaposan összegyúrjuk.
- A kiolvasztott gesztenyemasszába belekeverjük a rámát és a rumaromát.
- A kekszes masszát folpack segítségével 30 x 45 cm-es téglalappá nyújtjuk.Megkenjük a gesztenyés töltelékkel, feltekerjük. Hűtjük.
- Szeletelés előtt ajánlott 1,5 órára a mélyhűtőbe tenni. (Így sokkal szebben lehet szeletelni.)
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból a képen látható mennyiségű édesség lesz.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.