Csokis lekváros keksz, sütés nélkül, 10-15 perc alatt. A maradék télapócsoki remekül felhasználható ehhez az egyszerű kekszes édességhez. Finom csemegét készíthetünk, aztán már csak azt kell megvárni, hogy a keksz a lekvártól megpuhuljon. Napokig eláll, így esetleg előre is elkészíthetjük, ha vendégeket várunk. Én teljes kiőrlésű kekszet használtam, nagyon finom lett miután a sárgabaracklekvár íze átjárta.
Csokis lekváros keksz, sütés nélkül
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 csomag (180 g) Lurkó keksz
- baracklekvár ízlés szerint
- kb. 100 j csokoládé
- 1 ek. olaj
Leírás
- A csokoládét összetörjük, vízgőz felett 1 ek. olajjal felolvasztjuk.
- Közben egy-egy kekszet lekvárral összeragasztunk. (40 db volt a zacskóban, így összesen 20 db lett belőle.)
- Az összeragasztott kekszeket egy tálcára, egymás mellé tesszük.
- A kekszek tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval.
- Hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon, majd zárható dobozba tesszük és legalább egy napot várunk, hogy a kekszek megpuhuljanak.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.