Gesztenyés háromszögek pillanatok alatt! Amikor nincsen túl sok időm, olyankor nyúlok a kész leveles tésztához. Készíthetünk belőle édes és só süteményeket is, nálunk az édes a befutó… Sokféle töltelékkel variálható, mind ízben, mind formában csak a képzeletünk, na meg persze a spejzunk tartalma szab határt… 🙂
Most nálunk gesztenyés változat készült, ami nagyon de nagyon finom. Legalábbis én szeretem! 🙂 Az ötlet Magdi nénitől származik, kb. két hete kínált meg ezzel a süteménnyel. Azóta ezen járt az eszem, hát most én is elkészítettem.
Gesztenyés háromszögek
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 csom. friss leveles tészta
- 200 g gesztenyemassza
- 1 ek. tejföl
- 1 tojásnyi nagyságú vaj
- dióbél
- Tetejére: porcukor
Leírás
Előkészítés:
- A kiolvasztott gesztenyemasszához hozzákeverjük a tejfölt és a puha vajat.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
- A tésztát kivesszük a hűtőből. (Csak felhasználás előtt vegyük ki, mert ha átmelegszik, akkor megpuhul és nehezebb vele bánni!)
- Felbontás után óvatosan kitekerjük, a közte lévő sütőpapírt a tepsire tesszük.
- Felvágjuk 3 x 4 db -ra. Használjunk nyugodtan vonalzót. (Én rendszeresítettem egyet a konyhába, jó szolgálatot tesz a sütemények felszeletelésénél is, nem csak ennél a tésztánál.)
- Minden darab tésztára 1-1 kanálnyi tölteléket tettem. Egy kanál segítségével átlósan kissé ellapítottam a gesztenyés tölteléket, majd mindegyikbe egy negyed diót nyomtam.
- Átlósan összehajtottam, majd egy villával a csücskét összenyomtam. (Ha sütés közben kicsit kinyílik, akkor sincsen semmi probléma.)
- Tepsire helyezzük, a tetejét 1 helyen bevágjuk. (Nekem egy recés kés nagyon bevállt ennél a műveletnél.)
- A többi tésztával is így járunk el. Egy csomag tésztából 12 db sütemény lesz, ez éppen egy tepsire elegendő.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Amint kisűlt, porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Egy adag nagyon hamar elfogy, főleg ha több embernek készítjük, tehát ajánlatos duplázni vagy triplázni a mennyiségeket.
Ha esetleg maradna másnapra, akkor elegendő egy szalvétával letakarni, nem kell légmentesen lezárni, mert akkor nagyon megpuhul.
Természetesen többféle töltelékkel is elkészíthető: túrós, túrós-meggyes, túrós-ananászos, almás, mákos, diós... kinek mi a kedvence!
Ha esetleg maradna másnapra, akkor elegendő egy szalvétával letakarni, nem kell légmentesen lezárni, mert akkor nagyon megpuhul.
Természetesen többféle töltelékkel is elkészíthető: túrós, túrós-meggyes, túrós-ananászos, almás, mákos, diós... kinek mi a kedvence!
2016.03.21. Két adag tésztából készítettem, gesztenyés és szilvalekváros háromszögeket. Egy-egy darab dió ismét belekerült. Képek a fotókhoz csatolva.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.