Hétvégén nagy családi grillezés lesz anyukáméknál, erre az eseményre készítettem ezt a pudingos piskótakockát. Ebben most nincs gyümölcs, mert a gyerkőcök nem szeretik, ezért most nekik kedveztem. A puha piskóta, finom puding és a tetején lévő csurgatott csokoládé bizonyára kedvencük lesz. Gyorsan elkészíthető, jó nagy adag és finom. Leírni ugyan kicsit hosszabb, de megpróbálom, hogy mindenki számára érthető legyen. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Gyors pudingos piskótakocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Kakaós piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 1 ek. holland kakaópor
- ½ kk. sütőpor
Mákos piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 2 ek. darált mák
- ½ kk. sütőpor
Pudinghoz:
- 2 csom. vaníliás puding (főzős)
- 1 liter tej
- 8 ek. cukor (Ízlés szerint)
Díszítéshez:
- 30 db piskóta tallér
- olvasztott csokoládé
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk, 220 fokra előmelegítjük.
- A tepsit sütőfóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm)
Kakaós piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. (gépi mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
- A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
- Végül a cukros sárgáját, lisztet, kakaót, sütőport és a kemény habbá vert tojás fehérjét, finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
- A masszát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben, 220 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
- Amikor kihűl, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.
Mákos piskóta elkészítése:
- Ugyanúgy készül, mint a kakaós, csak mák kerül bele kakaó helyett.
Puding elkészítése:
- A pudingport egy kis langyos tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. (Ha a tejet külön felforraljuk, és úgy öntjük rá, akkor lényegesen gyorsítható a folyamat.)
- Folyamatos kevergetés mellet főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük, készre főzzük.
Sütemény összeállítása:
- A kakaós piskótára rákanalazzuk a puding negyedét. (Én még azon melegében rá is kanalaztam, óvatosan, középre, egy kanállal szépen kenjük el, széleitől 1-2 cm-t hagyjunk el, nehogy lecsorogjon. Így hamar hűl, jöhet rá a második negyednyi puding, azaz az összes fele.
- Erre kerül a másik piskóta, majd a puding másik fele.
- Végül a pudingra piskótatallérokat teszünk, szépen, sorjában, úgy hogy majd mellette fel tudjuk szeletelni.
Díszítés:
- Csokoládét olvasztunk, majd összecsíkozzuk vele a sütemény tetejét.
- Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Megjegyzés
6 x 5 db, azaz 30 kocka sütemény lesz ebből az adagból.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.