Omlós, puha zabkeksz, pillanatok alatt. Zabpehely, zabkorpa, kakaópor adja a finom ízét, xilittel édesítem, nem tartalmaz fehér lisztet és cukrot. Elkészíteni igen egyszerű, mindent összekevertem, két kanál segítségével formáztam, sütöttem. Fél óra alatt (mosogatással együtt) készen is voltam egy adaggal. 🙂
Gyors zabkeksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g ráma vagy vaj
- 100 g zabpehely
- 50 g zabkorpa
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 ek. kakaópor
- 50 g xilit
- 1db közepes méretű tojás
Leírás
- A sütőt előmelegítjük. (170 fokra)
- A rámát vagy vajat mikróban megmelegítjük, hozzámérjük a többi alapanyagot, evőkanállal elkeverjük.
- Két evőkanál segítségével sütőpapírral fedett tepsire kanalazzuk a masszát, ellapítjuk.
- Ebből a mennyiségből 1 tepsivel, 16 db keksz lesz.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.