Kívül ropogós, belül foszlós és finom puha kifli. Egyszerű elkészíteni, nem kell sokat pepecselni se a tésztával, se a kiflik formázásánál. Este hot-dogot készítettünk belőle, ami megmaradt, azt másnap reggel szendvicsnek vitték a srácok a suliba, ahol büszkén és örömmel veszik elő a házilag készített tízóraikat.
Hot-dog kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 2-3 kk. só
- 1 ek. burgonya pehely
- 25 g élesztő
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 0,5 dl olaj vagy 50 g vaj
Leírás
- A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mértem, elkevertem. Az élesztőt nem futtattam fel külön, csak rámorzsoltam a lisztre.
- Folyadékként 2 dl langyos tejet és 1 dl langyos vizet adtam hozzá.
- A dagasztógép kb. 5 perc alatt bedagasztotta a tésztát.
- Letakarva kb. 40 percet pihent a konyhapulton.
- Ezután 8 egyforma darabra osztottam, bucit formáltam a tésztából és egy konyharuhával letakarva 15 percet pihentettem a tésztát.
- Formáztam: sodrófával csepp alakúra nyújtottam a tésztát, majd egyszerűen feltekertem. Sütőpapírral fedett tepsire tettem, így jártam el mind a 8 bucival. Egy tepsire 4 db kifli került.
- Kb. fél órát a tepsin pihentek a kiflik, ezen idő alatt a sütőt 200 fokra előmelegítettem.
- A két tepsivel egyszerre, előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt sültek készre. Sütés közben egyszer megcseréltem és átfordítottam a tepsiket, hogy egyenletesen süljenek.
- Rácson hagytam kihűlni a kifliket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.