Glutén – és laktózmentes pizzás csigát és hot-dogot sütöttem Aldiban kapható Enjoy free lisztkeverékből. Kinézetre és ízre is teljesen más, mint a hagyományos változat, de hozzáértő barátnőm tesztelte, átment a vizsgán. A maradékot fagyasztani is lehet, majd fogyasztás előtt néhány órával elő kell venni a fagyóból, hagyni önmagától kiolvadni, evés előtt pedig kicsit megmelegíteni.
Glutén és laktózmentes csiga, hot-dog
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g Enjoy free lisztkeverék
- 2 ek. zabpehely
- 2 ek. burgonyapehely
- 3 kk. só
- 2 ek. útifűmaghéj
- 30 g friss élesztő
- 3 ek. olaj
- 3 dl víz
- 1,5 dl mandulatej
Töltelék:
- ízlés szerint virsli
- pizza szósz, vegán tömb füst és cheddar ízű
Kenni:
- 1 tojás
Leírás
- A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam.
- Meleg volt, így közel egy óra alatt megkelt a tészta.
- A tésztát két részre osztottam, feléből pizzás csigát, másik feléből pedig hot-dogot készítettem.
- A csigához a sajthelyettesítő vegán tömböt lereszeltem, a tésztát enyhén lisztezett felületen elnyújtottam.
- Megkentem házi pizza szósszal, megszórtam a reszelt sajthelyettesítővel, feltekertem, szeleteltem. Tepsire tettem a csigákat. 12 db lett.
- A tészta másik felét is elnyújtottam, 12 részre vágtam, mindegyikre fél virslit tettem, tésztával burkoltam, tepsire tettem, tojással kentem.
- A sütőt 200 fokra előmelegítettem, addig a péksütik a pulton pihentek.
- Amikor felmelegedett a sütő, két tepsivel egyszerre 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
- Sütés közben a tepsiket egyszer megfordítottam és átcseréltem, hogy egyenletesebben süljenek.
- Tepsin hagytam kihűlni a péksüteményeket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További gluténmentes recepteket itt találsz: gluténmentes receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.