Glutén-, tej- és cukormentes kekszet sütöttem. Ajándékba készült, de azért természetesen én is megkóstoltam. Finom lett. Gyorsan elkészíthető, a formázással most nem pepecseltem, egyszerűen felszeleteltem a hűtött tésztát. Egy óra alatt készen is volt egy kis tányérnyi finomság.
Kakaós-kókuszos gesztenyelisztes keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Keksz tésztájához:
- 150 g gesztenyeliszt
- 1 ek. (20 g) kakaópor (cukormentes)
- 1 ek. kókuszreszelék
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek. xilit
- 1 "S" méretű tojás
- 3 ek. (25 g) folyékony kókuszolaj
- 1 ek. rumaroma
- 3-4 ek. víz
Formázáshoz:
- 2-3 ek. kókuszreszelék
Leírás
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A szárazanyagokat kimérjük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, kókuszolajat és a rumaromát, elkeverjük. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható keksztésztát kapjunk. Nekem 4 evőkanálnyit vett fel.
- Egy zacskóra kókuszreszeléket szórunk, rátesszük a tésztát, henger alakúra formázzuk, közben kókusszal szórjuk meg. 30 percre mélyhűtőbe helyezzük.
- Fél óra elteltével vágódeszkára tesszük a tésztát, kb. 5 mm-es darabokra vágjuk.
- Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kekszeket.
- Előmelegített sütőben, 150 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Egy tepsivel lett ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A gesztenyelisztet, kókuszreszeléket és a kókuszolajat Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.