Nem száraz, gyorsan elkészíthető, zöldségekkel és párolt rizzsel tálalva nagyon ízletes fogás a kínai hagymás csirkemell.
Kínai hagymás csirkemell
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 db csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 ek. szójaszósz
- csili paprika (elhagyható)
- 1-2 ek. olaj
Leírás
Előkészítés:
- A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A csilit 2-3 darabra vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, daraboljuk. (Nagyobb darabokra vágjuk, kb. 1 x 2 cm darabokra.
Elkészítés:
- A wokban olajat hevítünk, beledobjuk a csilipaprikát, hagymát, a húst, ízestjük a szójaszósszal, kicsit megsózzuk (vigyázva, mert a szójaszósz is sós), és nagy lángon pirítjuk. Amikor levet ereszt, a lángot kissé mérsékeljük és tovább pároljuk az ételt. Amikor a hús teljesen kifehéredik, a lé is elfő alatta, még tovább pirítjuk.
- Ismét nagyobb lángon gyorsan lepirítjuk és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak, lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. 🙂 És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
A fogásokat egymás után készíthetjük, (elsőnek a brokkolisat, mert annak kicsivel hosszabb idő kell) míg a többi fogás elkészül, meleg sütőben tarthatjuk melegen a már elkészült ételeket.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.