Egyszerű, finom hideg saláta, ha valami gyorsan elkészíthetőre vágyunk. A lényeg, hogy a kukorica saláta egy éjszakát pihenjen a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, tehát előző nap érdemes elkészíteni.
Kukoricasaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 1-2 ek. majonéz
- csipet só
- bors
- cukor (ízlés szerint)
- 1 kk. mustár
- pár csepp citrom
Leírás
- A kukoricáról leöntjük a levét.
- A hagymát megpucoljuk, egészen apró kockára vágjuk.
- Egy tálba tesszük a tejfölt és a kukoricán kívül minden egyéb hozzávalót. Ízesítjük, a cukorral vigyázzunk, inkább többször keveset, nehogy túlelédesítsük.
- Végül pedig beletesszük a kukoricát, elkeverjük és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Megjegyzés
Sült vagy főtt virslivel, hideg és meleg sültekkel, rántott hússal, fasírttal... remek fogás.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.