Gyors, hús nélküli főfogás a lecsó. Tálalhatjuk önmagában, virslivel, kolbásszal, rizzsel, tarhonyával, gerslivel, nokedlivel de akár tojással is. Ahány ház, annyi szokás.
Nekünk ma tojással készült, azaz tojásos lecsó volt és meleg, ropogós zabpelyhes zsemlét ettünk hozzá, aminek receptjét már korábban megírtam, itt találod: zabpelyhes zsemle receptje
Elsőnek a dagasztás nélküli zsemlét kevertem be, nem elírás, tényleg csak be kell keverni, egy órát pihentetni és sütni. Közben összevágtam a lecsónak való zöldségeket, és mire elkészült a lecsó, már a zsemlék is majdnem kisültek. A lecsót elkészíteni igen egyszerű, de a kezdő háziasszonyok miatt leírom, hátha nekik elkel egy kis segítség.
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg lecsó paprika
- ½ kg paradicsom
- 2 ek. olaj
- só
- A vöröshagymát megpucoltam, csíkokra összevágtam. Lassú tűzön odatettem 2 evőkanál olajon és kicsit megsóztam.
- A paprikát megmostam, csummáját eltávolítottam, kimagvaltam. Félbevágtam, majd csíkokra vágtam. Közben, amit összevágtam folyamatosan a lábasba tettem a hagymára. Mikor rajta volta az összes paprika összedinszteltem.
- Közben a paradicsomot megmostam, zöld részét kivágtam, majd apró kockára vágtam.
- Ez után a hagymás paprikára tettem, sóztam és összerotyogtattam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2016.08.09. Anyósomtól finom házi paradicsomot kaptam. Ma reggel egy részéből lecsót készítettem, forrón üvegbe tettem, majd ment a dunsztba. 🙂 Jó paradicsomos lett, 3 db nagy fej vöröshagyma, 8 db nagyobb paprika, 16 db paradicsom került bele. 🙂
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.