A lecsó nyáron bográcsban is elkészíthető, egyszerű, gyorsan az asztalra kerülhet és nagyon finom. Ízlés szerint tehetünk bele virslit, kolbászt, tojást, ki mivel szereti. Egy-két szelet friss kenyérrel kitűnő szabadtéri étel. 🙂
Lecsó bográcsban
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 kg lecsó paprika
- 1 kg paradicsom
- 2-3 ek. sertés zsír
- só
- virsli, tojás ízlés szerint
Leírás
- A tüzet megraktuk, meggyújtottuk.
- A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát megtisztítottuk, felesleges részeket eltávolítottuk, összevágtuk.
- A bográcsba 2-3 ek. vizet tettünk valamint a sertészsírt, erre került az összevágott hagyma és só, dinszteltük.
- Mire a paprikát is összevágtuk, tettük is rá a hagymára, majd együtt tovább dinszteltük. (Volt segítségem, így könnyen ment a munka. Sanyika 11 éves, ügyesen segített a darabolásban, keverésben.)
- Majd hozzáadtuk a paradicsomot és tovább főztük. Közben a tüzet folyamatosan tápláltuk, hogy ki ne aludjon, gyorsan elkészüljön a finom ebéd.
- Amikor majdnem készen volt a lecsó hozzáadtuk a félbe vágott virslit (10 db) , majd a felvert (10 db) tojást.
- Készre főztük. (Jó szaftos volt, így nem égett le a tojás sem, nagyon finomra sikerült.)
Megjegyzés
Nem főzöm teljesen puhára a paprikát, mi így szeretjük. (Elég sok levet eresztettek a zöldségek, úgyhogy jó mártogatós lett.)
Merőkanalunk nem volt, így egy bögrével szedtük a finom lecsót, friss kenyérrel tálaltuk, tunkoltuk.
Ez a mennyiség étvágytó függően 6-7 felnőttnek elegendő.
Merőkanalunk nem volt, így egy bögrével szedtük a finom lecsót, friss kenyérrel tálaltuk, tunkoltuk.
Ez a mennyiség étvágytó függően 6-7 felnőttnek elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.