Egyszerű, gyorsan elkészíthető, mindenki a saját ízlése szerint variálhatja. Egy tányérral ettem belőle, és olyan kiadós, hogy majd kipukkadok. Nagyon finom, a tetejére szórt magoktól és hagymától pedig igen pikáns saláta a végeredmény. Fél fej jégsalátából, két adag salátát készítettem. Kiadós, önálló fogásként is megállja a helyét.
Pikáns saláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 olajos tonhal konzerv
- kisebb jégsaláta fele
- 2 paradicsom
- 2 főtt tojás
- snidling
- reszelt sajt
- 1-2 ek. mag (nekem vegyesen volt lenmag, napraforgó, mandula, mogyoró, szezámmag)
- 8 ek. tejföl
- 2 ek. majonéz
- kicsi bors, cukor, citrom
Leírás
- A tojást megfőzzük.
- A jégsalátát megtisztítjuk, apró darabokra tépkedjük vagy vágjuk.
- A tejfölt összekeverjük a majonézzel, borssal, cukorral, citrommal ízesítjük.
- A halról a levét leöntjük.
- Két tányért veszünk elő, előszőr kerül rá a saláta, köré a cikkere vágott paradicsom és tojás.
- Majd a reszelt sajt, a hal, erre a szósz, végül pedig kis sajt és a magvak.
Megjegyzés
Mindenki saját ízlése szerint döntse el a saláta és hal arányát, hiszen van aki több hallal van aki kevesebb hallal szereti.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.