Narancsos csokis muffin 40 perc alatt, de tényleg! Nagyon egyszerű elkészteni, mint bármelyik muffint általában. Ha ügyesek vagyunk 40 perc alatt az asztalon lehet ez a finom édesség. Már csak győzzük kivárni míg kihűl és megkóstolhatjuk! 🙂 Narancsot kicsavarjuk, csokit felkockázzuk, alapanyagokat összekeverjük, formába kanalazzuk, megsütjük. Kezdő háziasszonyok vagy urak is nyugodt szívvel nekiállhatnak, mert a siker garantált, nem lehet elrontani! Az íze mennyei, érdemes megsütni! Ja, és amit majdnem elfelejtettem, nincs utána sok mosogatnivaló sem. 🙂
Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház
- 100 g ráma vagy vaj
- 2 nagy tojás
- 100 g cukor
- 200 g finomliszt
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- fél kiskanál szódabikarbóna
- késhegynyi vaníliapor (vagy 1 cs. vaníliás cukor)
- 1 ek. rumaroma
- 1 dl frissen csavart narancslé és annak rostja
- 1 ek. narancslekvár (ha nincs sárgabarack is megfelel)
- 100 g csokoládé (én tejcsokit és fehércsokit tettem bele)
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A muffinformába papírt teszünk. (Én mindig teszek bele, mert félek, hogy papír nélkül nem jön ki, és a tálalása is gusztusosabb papírral mint nélküle.)
- A rámát, tojásokat és a cukrot robotgéppel összekeverjük.
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot a csoki kivételével. Habverővel összekeverjük.
- Végül hozzáadjuk a kockára vágott csokoládét. Összekeverjük, de most már csak kézzel.
- A tésztát a muffin formákba kanalazzuk, de nem teljesen tele, mert sütés közben kissé megnőnek.
- Ez a mennyiség 14 db muffin készítésére volt elegendő. (Kisebbek voltak a muffinpapírok.)
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 20 perc alatt sültek készre.
A receptben a liszt mennyisége tévesen szerepelt. Elnézést kérek, javítottam. Tehát 200 g liszt szükséges ehhez az adag muffinhoz.
2016.03.11. Délután a szomszéd kislány átjön hozzánk játszani, ezért gyorsan sütöttem egy adag muffint. Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy fehér, tej és étcsokoládét daraboltam össze. A csokit nem tettem mindet a tésztába, hanem kb. az egynegyedét kihagytam, és sütés előtt szórtam csak a muffinok tetejére. Nagyon guszta lett. 🙂 Képeket a fotók után csatoltam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2017.03.01. Sanyika 11. születésnapjára dupla adag muffint sütöttem. A tetejére sütés előtt kisebb és nagyobb cukorgyöngyöt szórtam. Szülinapos muffin papírt és kis “zászlót” használtam a díszítésre. Nagy sikere volt az iskolában. 🙂
A szülinapos papír kiegészítőket (muffin papír és “zászló” szett) a www.gasztrokreativ.hu webáruház biztosította. Köszönjük szépen! 🙂
Ha kedvet kaptál a muffinhoz, itt olvashatsz még recepteket: muffin receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.