XuKou-ban nem lehet kapni kockatésztát, de juhtúrót sem… így nem tudtam se káposztás tésztát, se túrós sztrapacskát főzni. Így született meg a ronda, de finom káposztás krumpligaluska. 🙂
Káposztás krumpligaluska
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 360 g nyers reszelt burgonya
- 200 g liszt
- 2 tojás
- 1,5 kk. só
- 1 kisebb fej káposzta
- só
- bors
- olaj
Leírás
- A káposztát vékonyra szeltem, besóztam, félretettem.
- Kicsavartam a kápsztát, olajon lepirítottam, sóztam, borsoztam.
- A krumplit lereszeltem, hozzáadtam a sót, lisztet és két tojást. (A liszt mennyisége eltérő lehet, attól függően hogy mennyire vizes vagy lisztes a krumpli.) Galuska állagú tésztát kaptam, amit forrásban lévő sós vízben (evőkanállal szaggatva) kifőztem. A főzővízbe kis olajat is tettem.
- A galuskát leszűrtem, leöblítettem, majd a pirított káposztához kevertem és átpirítottam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.