Aszalt paradicsommal és friss bazsalikommal ízesített sajtos tallért sütöttem. Nagyon finom és illatos. Igazi sörkorcsolya. És még egészséges is, mert nem tartalmaz semmiféle tartósítót vagy mesterséges ízfokozót, mint a boltban kaphatók. 🙂 Főként teljes kiőrlésű tönköly lisztet használtam hozzá, de természetesen sima finomliszttel is elkészíthető. (Ha finomliszttel sütjük, akkor a tejföl mennyiségéből kicsit kevesebb kell hozzá.) Nálunk nagy kedvenc a sajtos tallér, de édes tallérokat is sütöttem már. Az oldalon itt megtalálhatók a receptek: tallér receptek
- 240 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 120 g zabpehelyliszt
- 140 g finomliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 kk. só
- 180-200 g reszelt sajt
- 100 g aszalt paradicsom
- néhány szál friss bazsalikom
- 50 g ráma
- 300 g tejföl (20%-os)
- A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszteket, a szódabikarbónát, sót elkeverjük.
- Utána adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Én a sajtot is késes aprítóval aprítottam. Utána az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot együtt. (lásd a fotókon)
- A tésztát összegyúrjuk, pihentetés nélkül azonnal formázhatjuk.
- Kis golyókat gömbölyítünk a tésztából. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
- A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
- A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
- Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
- Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
Ebből a mennyiségből 250 db kis tallér jött ki, 700 g lett összesen.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ezzel az elektromos kekszsütővel készítem a tallérokat, édes és sós változathoz is tökéletesen megfelel. Egyszerűen használható és gyorsan elkészül vele egy adag. Mutatom a képeket is. 🙂 Ha további információra lenne szükség, itt találsz: Cloer 1431 Elektromos kekszsütő.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.