Céklás-diós, tönkölylisztes puszedli, édesítővel. Sógoromnak készítettem, nem túl édes, főként a dió íze dominál. Nagyon ízlett neki.
Céklás-diós 100% teljes kiőrlésű tönköly puszedli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 400 g céklapüré
- 200 g teljes kiőrlésű tönkülybúzaliszt
- 100 g darált dió
- csipet só
- 30 g xilit
- csapott kk. szódabikarbóna
- 50 g ráma
- 1 tojás
Leírás
- A céklapürét a fagyóból vettem ki, kiolvasztottam. (Korábban a megtisztított céklát kockára vágtam, kicsi vízben puhára főztem, botmixerrel pürésítettem. Fagyasztottam.)
- Az összes hozzávalót egy tálba mértem, fakanállal összekevertem.
- Két evőkanál segítségével kis halmokat tettem a sütőpapírral borított tepsire.
- Előmelegített sütőben, 170-180 fokon 18-20 perc alatt készre sütöttem.
- Két tepsivel, 40 db lett ebből a mennyiségből. (Összesen 640 g puszedli.)
Megjegyzés
Pár napig eltartható, de ne tegyük légmentesen záródó dobozba, mert a nedvességtartalom miatt megpenészedhet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.