Egyik nagy kedvencem, de a család nem szereti sajnos. Ma viszont úgy döntöttem, hogy kedvezek magamnak és ebédre elkészítettem. Egyszerű, fél óra alatt készen is volt és nagyon finom.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Tejfölös krumplifőzelék
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- víz
- só
- babérlevél
- 3-4 ek. tejföl
- 3 ek. liszt
- 1 kk. cukor
- 1 kk. ecet
Leírás
- A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. Elég nagyok voltak, így negyedbe vágtam, utána karikáztam.
- Egy kisebb fazékba tesszük, felöntjük vízzel, úgy hogy ellepje, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük.
- Krumpli fajtájától függően 15-20 perc alatt puhára főzzük.
- Közben habarást készítünk: Egy kis tálba tejfölt és lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, hozzámerünk a főzelék levéből, elkeverjük (ha esetleg csomós habverővel vagy botmixerrel simára keverjük) majd az egészet a főzelékhez öntjük és pár perc alatt készre forraljuk.
- Még pár percig forraljuk, besűrítjük. Közben ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, sült kolbász, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi...
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.