Paprikás krumpli, amit az egész család szívesen elfogyaszt. Nokedlivel és virslivel – na és persze friss kenyérrel – igazán laktató étel.
Paprikás krumpli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3-4 ek. olaj
- 2 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
- 2-3 kk. pirospaprika
- 1 kg krumpli
- só, bors ízlés szerint
- fél paprika, paradicsom (elhagyható)
- személyenként 2-3 virsli
Nokedlihez:
- 2 kisebb tojás
- 1 kk. só
- 4 ek. liszt
Leírás
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, lábasba tesszük, sózzuk, olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk.
- Közben a krumplit megtisztítjuk, aprítjuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, sózzuk, borsozzuk, fél paradicsomot, paprikát adunk hozzá és vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje a víz a krumplit.
- Elkészítjük a nokedli tésztát. (Tojás, só, liszt - csomómentesre keverjük.)
- Amikor a krumpli majdnem puha hozzáadjuk a virslit, beleszaggatjuk a nokedlit és pár perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
Étvágytól függően ez a mennyiség 3-4 személynek elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.