Sütés nélkül, gyorsan, maradék túró, joghurt és gyümölcsök felhasználásával finom pohárkrémet készítettem. Csak azt kell kivárni, hogy kicsit megdermedjen a hűtőben a krém. Na ez a legnehezebb feladat. 🙂
Túrós joghurtos pohárkrém
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g görög krémjoghurt
- 125 g túró
- 1 ek. cukor (ízlés szerint)
- 250 g eper, áfonya
- 2 db kivi
- 2 db lapzselatin
Leírás
- A gyümölcsöket megtisztítjuk. Díszítésre féle rakunk belőle. Ízlés szerint szeleteljük.
- A túrót, joghurtot, cukrot, 10 szem epret botmixerrel pürésítettem.
- Kettő db lapzselatint 5 percre vízbe áztattam, kicsavartam. 1,5 ek. vízzel tűz fölött (alacsony lángon) feloldottam, majd a krémhez adtam. Összekevertem.
- A poharak aljába gyümölcsöket tettem, erre került a krém.
- Végül gyümölccsel díszítettem. Pár órára hűtőbe tettem, hogy megdermedjen.
- Az ostyát és a rolettit fogyasztás előtt érdemes beletenni, nehogy elázzon.
- Ízlés szerint tejszínhabbal és csoki- vagy eperszósszal is kínálhatjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.