Amikor nincsen túl sok időm, de mégis ennénk valami finomságot, olyankor nyúlok a kész leveles tésztához. A Lidl-ben kapható egy nyújtott, feltekert fajta, amit nálunk akciózni is sűrűn szoktak. Ilyenkor kedvezőbb az ára, 3- 4 darabot megveszek, lefagyasztom. Néhány óra alatt a hűtőbe áttéve kienged, és már használható is. Sokféle töltelékkel készíthető: almás, túrós, meggyes-túrós, ananászos-túrós, pudingos … A fiúk kedvence a túrós. 🙂
- 2 csom. 275g-os friss leveles tészta
- 48 szem magozott meggy (fagyasztott)
- ½ csom. vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 ek. cukor
- Tetejére: porcukor
- A pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni. (Én előző este szoktam elkészíteni, és hűtőben tárolom felhasználásig.)
- A meggyet közvetlenül sütés előtt kivesszük a mélyhűtőből. (Nem kell kiolvasztani!)
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Az első csomag tésztát kivesszük a hűtőből. (A másik maradjon a hűtőben, míg fel nem használjuk, mert ha átmelegszik, akkor megpuhul és nehezebb vele bánni!) A sütőt bekapcsoljuk, 200 fokra állítjuk.
- Felbontás után óvatosan kitekerjük, a közte lévő sütőpapírt a tepsire tesszük.
- Felvágjuk 3 x 4 db -ra. Használjunk nyugodtan vonalzót. (Én rendszeresítettem egyet a konyhába, jó szolgálatot tesz a sütemények felszeletelésénél is, nem csak ennél a tésztánál.)
- Teszünk bele egy kiskanálnyi pudingot és 2 szem meggyet.
- Összehajtjuk, majd egy villával a széleit összenyomkodjuk.
- Tepsire helyezzük, a tetejét sréhen 3 helyen bevágjuk. (Nekem egy recés kés nagyon bevállt ennél a műveletnél.)
- A többi tésztával is így járunk el. Egy tepsire 12 süteményt teszek.
- A második csomag tésztát egy második tepsire teszem.
- Egyszerre sütöm a két tepsit, légkeveréses sütőben 200 fokon, kb. 15-20 percig.
- Amint kisűlt, porcukorral megszórjuk.
Természetesen többféle töltelékkel is elkészíthető: túrós, túrós-meggyes, túrós-ananászos, almás, mákos, diós...
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2016.08.04. Ma csak vanília pudinggal töltöttem a leveles tésztát. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, viszont finom és ropogós. A belsejében pedig a krémes vaníliás puding, hát az meg csodafinom. 🙂
2021.10.05. Ma túróval készült. Volt maradék 250 g túróm, ahhoz adtam 1 jó nagy evőkanálnyi tejfölt, 2 csapott ek. cukrot és 1 ek. búzadarát. Alaposan elkevertem. Két leveles tésztát töltöttem meg a túrós töltelékkel. Nagyon finom lett!
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.