Ismét egy dán recept, zabpehellyel! Ez a zabpelyhes-diós zsemle puha és édeskés, enyhén morzsálódó bélzetű. Reggelire vajjal-lekvárral vagy mézzel, vagy üresen egy nagy pohár tejjel remek péksütemény.
Zabpelyhes-diós zsemle
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 60 g zabpehely
- 1,5 dl tej
- 370 g liszt
- 1 cs, szárított élesztő
- csipet só
- 50 g cukrozott dió
- 50 g cukor
- 100 g ráma
- 1 dl tej
Tetejére:
- tojásfehérje megkenni
- kis kristálycukor és vágott dió szórni
Leírás
Előkészítés:
- A zabpelyhet a 1,5 dl langyos tejbe beáztatjuk. Kb. 1 órát állni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a kezünkkel alaposan összegyúrjuk, átdolgozzuk.
- Letakarjuk és 1 órát kelni hagyjuk.
Elkészítés:
- Egyforma kis zsemléket formázunk (nekem 15 kis zsemle lett), sütőpapírra helyezzük és vízzel megspricceljük. Huzatmentes helyen letakarva még 20 percet pihentetjük.
- Eközben előmelegítjük a sütőt és durvára összevágunk egy kis maréknyi diót.
- A 20 perc elteltével óvatosan megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk a kristálycukorral és a dióval.
- Kb. 20 perc alatt 230 fokos sütőben készre sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.