Anyukám régen sokszor készített gombafasírtot és nagyon szerettem. Én most kicsit máshogy, zabpehellyel késztettem el, de így is finom lett. Egy baj van csak vele, hogy kicsit törik, nem olyan masszív, mint a zsemlés változat. De ez nem okozott gondot, mind a nyolc darabot elpusztítottam. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Zabpelyhes gombafasírt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Fasírthoz:
- 2-3 ek. olaj
- 200 g vöröshagyma
- 500 g gomba
- só
- bors
- zöldpetrezselyem
- 6 ek. zabpehely
- 1 tojás
Forgatni:
- 3-4 ek. zabpehely
Sütni:
- kis kocka vaj vagy kókuszolaj
Leírás
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Én késes aprítóval hamar letudtam ezt a feladatot.
- A gombát megpucoljuk, alaposan, több léből megmossuk, lecsepegtetjük. Daraboljuk. (Megpróbáltam ezt is az aprítóval, de nagyon apró lett, vagy nagy darabokban maradt. Úgyhogy egy része ilyen lett a gombámnak, a többit kézzel összevágtam.)
- A hagymát és a gombát olajon dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk. Amikor már elsült a leve, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.
- Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a 6 ek. zabpelyhet és a tojást, összegyúrjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük fél órára pihenni.
- Formázzuk, majd zabpehelybe forgatjuk. (Nekem 8 méretes darab lett.)
- Teflonos serpenyőben kis vajon vagy kókuszolajon pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A weboldalon még jó néhány fasírt receptje megtalálható, ha kedvet kaptál katt. ide: fasírt receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.