Kaptam az én drága szomszédasszonyomtól egy cserepes snidlinget és eszembe jutott egy régi iskoláskori élményem is. Volt egy osztálytársam, aki néha paprikába töltött túrókrémet hozott tízóraira. Megkívántam, elkészítettem, egy éjszakát a hűtőben töltött, és ma tízóraira meg is kóstóltam. Saját sütésű, pirított kenyérrel ettem. Nagyon finom. 🙂
- 500 g túró
- 120 g vaj
- 3-4 ek. tejföl
- 1 kk. só
- 1 kk. édes pirospaprika
- őrölt kömény
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint snidling
- Egy nagyobb fej vöröshagymát megpucolunk, apróra vágjuk. (Aki nem szereti a nagyon erőteljes hagymás ízt, annak ajánlott aprítás után a hagymát szűrőbe tenni és forró vízzel leönteni. Így veszít a csípős ízéből és illatából is.)
- Snidlinget is felaprítjuk.
- Ha paprikába szeretnénk beletölteni, akkor a paprikákat megmossuk, kicsummázzuk.
- A túróhoz adjuk a puha vajat, tejfölt és a fűszereket, alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vöröshagymát, snidlinget, azzal is alaposan elkeverjük.
- Aki szereti édespaprikába kanállal beletöltheti.
- Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
A tejföl mennyisége attól függ, hogy mennyire száraz a túró. Ha nem túl száraz, akkor 1-2 kanállal elegendő beletenni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Készíthetjük késes aprítóban is. Az enyém nem túl nagy, 250 g túróból lehet benne túrókrémet készíteni. A hagymával kezdjük, amit apróra aprítunk. Majd mehet bele a túró fele, vaj, fűszerek és végül a túró másik fele. Összekeverjük és készen is van a finom túrókrém.
A késes aprítót sokszor használhatjuk a konyhában, hasznos segítség. Írtam róla egy bejegyzést, érdemes elolvasni. 🙂 Itt található: 30+ ötlet amire a késes aprítót használhatod.
A weboldalon számos kenyér és péksütemény recept szerepel, ha kedvet kaptál itt tudsz nézelődni: kenyér és péksütemény receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.