Bulgur, a 15 perc alatt elkészíthető köret. Finom, gyorsan készen van és sokféleképpen variálható. A bulgur nem más, mint tört búza, amit párolnak, kiszárítanak, majd durvára összetörnek. Éppen ezért nem kell sokáig főzni, ami apróbb elég akár leforrázni is… Amit én vettem kicsit nagyobb szemű, kb. 15 perces párolással és 1-1 arányú vízzel készítem. Azt sem árt ha tudjuk, hogy kisebb a kalória tartalma, mint a rizsnek. 100 g főtt bulgur 83 kcal, ezzel szemben a főtt vadrizs 146, a fehér rizs 130, a jázmint rizs pedig 103 kcal. 🙂
Bulgur
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 ek. olaj
- só
- natur ételízesítő (nem tartalmaz ízfokozót és tartósítót)
- 1,5 dl bulgur
- 1,5 dl víz
Leírás
- A bulgurt szűrőkanálban megmossuk, lecsepegtetjük.
- Lábasba, gyorsfőzőben, rizsfőzőbe (kinek mi áll a rendelkezésére) tesszük, hozzáadjuk a vizet, sót, ételízesítőt és fedő alatt 15 perc alatt megfőzzük.
- Közben néha óvatosan megkeverjük.
- Amikor elkészült, azonnal tálaljuk. Pörköltek, szaftos húsok mellé igazán remek köret. (Rizs, tarhonya vagy burgonya helyett.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből egy nagy tányérnyi kész bulgur köret lett. (A kép csak illusztráció, nem az egész kész bulgur van a tányéron.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Egytálétel is készíthető belőle, további bulgurral készült receptjeimet itt találod: bulgurral készülő ételek receptje
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.