Mindent bele pogácsa, mert felhasználtam a maradékokat a hűtőből és a kamrából… Még szerencse, hogy felírtam a hozzávalókat, mert a család ismétlést kért. 🙂 Nagyon finom, még másnap is puha. Akár magában (pl. meccs nézés közben), akár szendvics alapnak is megállja a helyét. Volt maradék tört krumplim és egy megkezdett túróm, ezek is belekerültek a tésztába. Finomliszt és teljes kiőrlésű liszt vegyesen, valamint magvak és sajt, hogy teljes legyen az élvezet. 🙂
Mindent bele pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 200 g BL-55 finomliszt
- 150 g BL-196 teljes kiőrlésű búzaliszt
- 25 g sikér
- 3 kk. só
- 3 ek. magkeverék (szotyi, szezám, lenmag)
- 25 g friss élesztő
- 100 g ráma
- 140 g túró
- 100 ml tej
- 170 g tört burgonya
- 1 egész tojás
Tetejére:
- 1 ek. tejföl kenni
- kb. 50 g reszelt trappista sajt
Leírás
- Az alapanyagokból mindent a dagasztógép üstjébe mértem, majd 15 percet dagasztottam. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
- Puha, kissé ragadós tésztát kaptam, amit kicsit meglisztezve félretettem kelni.
- Fél óra múlva lisztezett felületem elnyújtottam, hajtogattam.
- Ezt kétszer megismételtem fél óránként.
- Végül elnyújtottam a tésztát (2 cm vastagra kb.) és 6 cm-es kerek kiszúróval szaggattam.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a pogikat (19 db lett), megkentem tejföllel (nem akartam egy tojást feltörni, aztán a maradékot kiönteni) végül megszórtam durvára reszelt sajttal. Kb. 20-25 percet pihentek a pogik a tepsin, míg a sütő elő nem melegedett.
- Majd 190 fokra előmelegített sütőben a pogácsákat 20-22 perc alatt készre sütöttem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.