Kelbimbó sajtmártással… Férjem kérésére készítettem ezt a remek fogást. Nagyon finom és igen hamar elkészül. Természetesen másfajta zöldséggel is tálalhatjuk. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Kelbimbó sajtmártással
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Zöldséghez:
- 500 g kelbimbó
- kis vaj
- só
Mártáshoz:
- 50 g vaj
- 1 ek. liszt
- só
- őrölt bors vagy szerecsendió
- kb. 2-2,5 dl tej
- 70 g trappista sajt
- 2 szelet cheddar sajt
Köret:
- 250 g száraz tészta
- só, ételízesítő
- olaj
Tetejére:
- ízlés szerint reszelt sajt
Leírás
- A kelbimbót megtisztítjuk, vajon kicsit megfuttatjuk, sózzuk, majd kis vizet öntünk rá és letakarva kb. 20 perc alatt megpároljuk.
- Közben sós vízben (amibe E- és ízfokozómentes ételízesítőt valamint egy kis olajat is teszünk) kifőzzük a tésztát.
- Valamint elkészítjük a sajtmártást: Egy kis lábasban vajat olvasztunk, hozzáadunk 1 ek. lisztet, kicsit pirítjuk. Majd 2 dl tejjel felöntjük, tovább keverjük és fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a reszelt trappista sajtot és a cheddart sajtot, kis lángon a sajtokat beleolvasztjuk. Ha szükséges a maradék tejjel higíthatunk a mártáson.
- Amíg a mártás elkészül, a zöldség és a tészta is készen lesznek.
- Tálalás: a zöldségeket és a tésztát tányérra szedjük, a forró mártással meglocsoljuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk..
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.