Jutkától kaptuk a receptet és a fotót, nagyon guszta érdemes elkészíteni. Nekem is tervben van, jelentkezem, ha megsütöttem. 🙂 🙂 🙂
Zabkorpás piskóta, fantázia krémmel, zselatinos öntettel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskóta hozzávalói:
- 150 g zabkorpa (nálam Bio Anatura)
- 3 db egész tojás
- 8-10 adagolókanál (továbbiakban: ak.) Yummy Swwet Red édesítő (nekem elég volt 9 ak. (8-10 ek cukor)
- 1 tk. szódabikarbóna
- 10 ek tej
- csipet só
Fantázia krém hozzávalói:
- 1 cs. dr Oetker Prémium vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4-5 ak. Yummy Sweet Red édesítő (4-5 ek cukor)
- 2 dl habtejszín (nálam Hulla)
- 1 db. dr Oetker habfix
- 250 g tehéntúró
- 1 db (kicsi) narancs héja reszelve
- 12 db narancsgerezd
Öntet hozzávalói:
- 1 cs. dr Oetker tortazselé
- 2-3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (2-3 ek. cukor)
- 2,5-3 dl narancslé, vagy víz (én fele-fele arányba kevertem) Amennyiben gyümölcslevet használunk, nem szükséges a Yummy Sweet Red édesítő
Leírás
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasszuk. Kézbe vesszük a habverőt (és szinte le sem tesszük, mert szükségünk lesz rá a továbbiakban is) és a tojássárgát a Yummy Sweet Red édesítővel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejet, szódabikarbónát és ezzel is jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a Zabkorpát és ezzel is keverünk rajta egyet-kettőt.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy tepsibe sütjük 200 fokra előmelegített sütőbe, amit 180 fokra visszaveszünk, amikor a piskótát behelyezzük.
- Kb. 25-30 percig (tűpróba) sütjük. Kicsit félretesszük hűlni, majd leválasztjuk róla a sütőpapírt.
- Ha nem papírt használunk, akkor érdemes a formát margarinnal kicsit kikenni, hogy ne ragadjon le a tésztánk.
- Ajánlott formaméret 16 cm. volt, de én 26 cm. használtam a töltelék miatt.
Krém elkészítése:
- A pudingot a Yummy Sweet Red édesítővel megfőzzük, hűtjük.
- A túrót a reszelt narancshéjjal krémesítjük a habverőnkkel. A narancshéjtól nem csak gyönyörű színt kap, de az íze is pikáns lesz.
- A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk és azzal szép simává verjük.
- Továbbra is a kezünkben van a már ismét elmosogatott habverő, mert most a tejszínt verjük fel kemény habbá a habfixálóval. Amikor ezzel kész vagyunk, óvatosan a túrós-pudingos krémbe forgatjuk.
- Rákenjük a piskótánkra és narancs gerezdekkel díszítjük. Amíg a zselét elkészítjük, addig hűtőbe tesszük pihizni.
Öntet elkészítése:
- A zacskón olvasottak szerint. Amikor az idő letelt egyenletesen ráöntjük a tortánkra és ezzel készen is vagyunk.
- Legalább 1 éjszakát hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Jutkától kaptam. Köszönjük szépen! 🙂
♥ És akkor következzenek a fotók:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.