Saját paradicsompüréből főztem paradicsomlevest. Korábban bolti paradicsomból próbáltam, de valahogy soha nem sikerült finomra. Na ez a házi paradicsomból most igazán fincsi lett. Máris mutatom hogyan készítettem.
Paradicsomleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- 2-3 ek. olaj
- 1,5 ek. liszt
- 1 üveg (2 dl) paradicsompüré
- 8 dl víz
- só
- csipet fűszerpaprika
- 2 babér
- petrezselyem, zeller zöld
- cukor ízlés szerint
Nokedlihez:
- 1 tojás
- só
- 3-4 ek. liszt a tojás nagyságától föggően
Leírás
- Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet. Megpirítjuk, azaz egy rántást készítünk.
- Ehhez adjuk a paradicsompürét, elkeverjük. Felöntjük 8 dl vízzel (paradicsom sűrűségétől függően).
- Fűszerezzük, sózzuk, 20 percig főzzük.
- Közben elkészítjük a nokedli tésztáját és a gyöngyöző levesbe szaggatjuk.
- A nokedlivel 3 perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
A leves után egyszerű krumplilángost kínáltam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.