Előző napról maradt némi főtt krumpli, ebből készítettem a levesbetétet, a krumpligombócot. És hogy miért gazdagon? Mert még húsgombóc is került a sok finom zöldség mellé. Igazán ízletes és laktató leves. Egy finom kakaós csigát vagy palacsintát ajánlok utána, már ha még fér belénk valami. 🙂
Krumpligombóc leves gazdagon
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Krumpligombóchoz:
- 230 g maradék főtt krumpli
- 120 g liszt
- csipet só
- 1 kisebb tojás
Húsgombóchoz:
- 250 g sertés darálthús
- 1 kisebb tojás
- só, bors
- 1 ek. zabpehely
Leveshez:
- kis fej vöröshagyma
- 2 fej gomba
- 3 krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- ½ paradicsom
- ½ paprika
- ½ karalábé
- petrezselyemzöld
- só, szemesbors
Habaráshoz:
- 2 ek. tejföl
- 1 ek. liszt
Leírás
Krumpligombóc összeállítása:
- A maradék főtt krumplit összetörtem, hozzáadtam a sót, lisztet, tojást, összeállítottam a tésztát.
- Lisztes deszkán elnyújtottam, négyzetekre vágtam, majd gömbölyítettem. Lisztezett tálcára félretettem.
Húsgombóc összeállítása:
- A darált húst összekevertem 1 tojással, sóval, borssal, zabpehellyel.
- Kisebb gombócokat formáltam a masszából, egy tányéron félretettem.
Leves elkészítése:
- Zöldségeket megpucoltam, megmostam, aprítottam.
- A kis fej vöröshagyma felét apróra vágtam, 2 ek. olajon megdinszteltem a gombával és egy kis sóval.
- Majd hozzáadtam a többi zöldséget, sót és a fűszereket (valamint a maradék hagymát, paradicsomot, paprikát, petrezselymet).
- Felengedtem 3 liter vízzel és felforraltam.
- Amikor felfőtt beletettem a húsgombócokat, majd szép lassan főztem, kb. 25 percet.
- Ezután belekerültek a krumpligombócok és a habarás. (Lisztet és a tejfölt összekevertem, a leves levéből két merőkanálnyit rámertem, elkevertem, leveshez adtam.)
- Amikor felfőtt kb. 10 perc alatt készre főztem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.