Omlós teasütemény, falatnyi, mennyei! Tölthetjük lekvárral, nutellával, főzött krémekkel, ki mivel kedveli. Nálunk sárgabaracklekvárral és Nutellával készül. A receptet a cukrász suliban kaptuk, tökéletes!
Kakaós Néró
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 100 g tojás sárgája (vagy 2 db egész tojás)
- 200 g liszt
- 30 g kakaópor (20-22%-os kakaóvaj tartalommal)
Tölteni:
- házi sárgabarack lekvár
- nutella
Tetejére:
- porcukor
Leírás
- A sütőt 190 fokra előmelegítem.
- A sima csöves habzsákot előkészítem.
- Vajat, és a porcukrot kézi robotgéppel habosra keverem.
- Egyenként hozzáadom a tojásokat és elkeverem a tésztát.
- Végül hozzáadom a kakaóporral elkevert lisztet és spatulával homogénre keverem.
- Sima csöves habzsákba teszem a tésztát és sütőpapírral fedett tepsire apró korongokat és mini babapiskóta formákat nyomok.
- Ebből az adagból két tepsivel lett.
- Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 8-10 perc alatt sülnek meg. A korongoknak 2 perccel több idő kell, mint a babapiskóta formájúaknak.
- Amikor kihűlnek, házi sárgabarack lekvárral és nutellával kettesével összeragasztom őket.
- Tetejét porcukorral enyhén megszórom.
Megjegyzés
Én Holland kakaóport használok.
FONTOS TUDNIVALÓK:
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
A betöltés gyorsítható, ha a lekvárt és a nutellát kis zacskóba tesszük és onnan hipp-hopp kinyomkodjuk a süteményekre. Nem egész egy óra alatt elkészültem ezzel az adaggal.
Ebből a mennyiségből nekem összesen 60 db kész sütemény lett.
FONTOS TUDNIVALÓK:
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
A betöltés gyorsítható, ha a lekvárt és a nutellát kis zacskóba tesszük és onnan hipp-hopp kinyomkodjuk a süteményekre. Nem egész egy óra alatt elkészültem ezzel az adaggal.
Ebből a mennyiségből nekem összesen 60 db kész sütemény lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.