Volt egy nagy csülköm itthon a fagyóban, már napok óta azon gondolkodtam hogy mi legyen belőle. Aztán adott volt a hétvége, húgomék jöttek, így előkerült a csülök a mélyhűtőből és a zöldségek a kamrából. Egyszerű, de annál finomabb étel sikeredett belőle, csülök vele sült zöldségekkel. A hús belül szaftos volt és omlós, a bőre pedig ropogós és hólyagos. Azt hiszem a képek mindet elárulnak…
Csülök vele sült zöldségekkel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 nagy csülök (egész, csontos)
- só
- 2 ek. sertészsír
- 6-8 szem burgonya
- 4 kisebb szem hagyma
- 3 paradicsom
- 2 cukkini
- 1 nagyobb sárgarépa
- (6 db virsli, a nagy fiam miatt, mert ő nem eszi meg a csülköt)
Leírás
- A kiolvadt csülköt megtisztítottam, a csont mellett kettévágtam, alaposan besóztam. Egy éjszakát a hűtőben a pihent.
- Másnap egy kis zsírt tettem a tepsire, arra került a két darab csülök. Fóliával letakartam, sütőbe tettem, 210 fokon 2 órát sütöttem.
- Közben a zöldségeket megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam, a cukkinit kicsit besóztam. A többi zöldség nem kapott sót.
- A 2 óra elteltével a csülök mellé beraktam a krumplit, letakarva még 30 percet sültek.
- A 30 perc leteltével belekerült a répa és a hagyma, ekkor már fólia nélkül sütöttem, 20 percet sült.
- Végül az utolsó 10-15 percre a cukkini és a virsli is belekerült. Így sütöttem készre.
Megjegyzés
Ez a mennyiség nálunk 4 felnőttnek és 2 gyermeknek pont elegendő volt.
Tálalásnál vecsési savanyított káposzta került még az asztalra.
Hú, egy dolgot majdnem elfelejtettem leírni, amikor belekerült valami a tepsibe, mindig meglocsolgattam a tepsiben lévő húst és zöldségeket is a kisült zsírral.
Tálalásnál vecsési savanyított káposzta került még az asztalra.
Hú, egy dolgot majdnem elfelejtettem leírni, amikor belekerült valami a tepsibe, mindig meglocsolgattam a tepsiben lévő húst és zöldségeket is a kisült zsírral.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.