Csodás kis füstölt csülköt vettem és még az ára is kedvező volt. Nagyon régen nem ettünk már főtt csülköt, így úgy döntöttem, hogy gyorsan bedobom egy fazékba és hajra! Olyan egyszerű elkészíteni, hogy igazándiból nincs is nagyon értelme leírni, de azért a fiatal kezdőkre gondolva mégis úgy döntöttem, hogy papírra vetem, akarom mondani begépelem. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Főtt csülök
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 db füstölt csülök
- pár gerezd fokhagyma
Leírás
- A csülköt megmossuk.
- Fazékba tesszük, annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Fedővel letakarjuk.
- Szép lassan, gyöngyözve főzzük. Kb. 2 óra elteltével hozzáadjuk a fokhagymát.
- Még egy órát főzzük. (Nekem 3 óra alatt puhára főtt, de nem volt se túl nagy, se túl száraz a hús.)
- Villával megszúrjuk, ha könnyedén belemegy a húsba a villa, akkor készen is vagyunk.
- Kivesszük a húst a főzővízből, lecsepegtetjük és tálaljuk.
Megjegyzés
Friss kenyérrel, főtt tojással, friss zöldségekkel tálaltam.
A levét semmiképpen ne öntsük ki, felhasználhatjuk leves főzésére. pl. bableves, sárgaborsóleves, lencseleves, de kocsonyát is készíthetünk belőle. Természetesen sózás előtt ajánlott megkóstolni, hogy mennyire sós. Nekem ez a csülök, most egyáltalán nem volt sós, de találkoztam már olyannal, aminek a levét nem tudtam felhasználni, mert túl sós volt.
A levét semmiképpen ne öntsük ki, felhasználhatjuk leves főzésére. pl. bableves, sárgaborsóleves, lencseleves, de kocsonyát is készíthetünk belőle. Természetesen sózás előtt ajánlott megkóstolni, hogy mennyire sós. Nekem ez a csülök, most egyáltalán nem volt sós, de találkoztam már olyannal, aminek a levét nem tudtam felhasználni, mert túl sós volt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.