Néhány alapanyagból viszonylag gyorsan elkészíthető, finom és kiadós étel. Házi paradicsomléből pedig egyszerűen mennyei. A család apraja és nagyja is szeretni fogja, készítsétek el bátran.
Az oldalamon további paradicsomos ételeket, recepteket találsz, ha van kedved nézz körül: paradicsomos ételek
Húsgombóc házias paradicsomszószban makarónival
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Húsgombóchoz:
- 500 g sertés darált hús
- 1 nagy méretű tojás
- 2 kk. só
- 1 kk. bors
- 1 ek. zabpehely (elhagyható)
Paradicsomszószhoz:
- 700 ml házi paradicsomlé
- oregáno, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- csipet cukor (ízlés szerint)
- 1-2 teáskanál kukoricakeményítő
Makarónihoz:
- 500 g makaróni tészta
- 2-3 kk. só
- 2-3 ek. olaj
Tetejére:
- ízlés szerint reszelt sajt
Leírás
- A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
- Apró gombócokat formálunk. (Én azért adok hozzá zabpelyhet, mert kissé puhább lesz tőle a húsgombóc. Aki nem szereti vagy nincs otthon, el is hagyhatja.)
- A paradicsomlét lábasba öntjük, fűszerezzük, felforraljuk. Sózzuk, ha szükséges csipet cukrot is adhatunk hozzá.
- Ebbe a finom paradicsomos szószba tesszük a gombócokat és 15-20 perc alatt készre főzzük.
- Ha szükséges, keményítővel kicsit besűrítjük a szószt. Én túl hígnak találtam, így 2 teáskanál keményítőt feloldottam 4 ek. hideg vízben és azt adtam a szószhoz. Elkevertem, felforraltam.
- Mielőtt lezártam volna alatta a tüzet, 1 gerezd fokhagymát nyomtam bele.
- Míg a gombócok lassan főttek, forró sós olajos vízben kifőztem a makarónit is. (A csomagoláson 10-12 perces főzési idő szerepelt, de forrás után nekem 5 perc múlva készen is volt. Nem szeretjük, ha nagyon puha.)
- Sajtot reszeltem.
- Amikor minden elkészült nincs is más dolgunk, mint tálalni és jóízűen elfogyasztani ezt a finom ételt.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 fő részére elegedő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.