Nővérem pár napja talált a neten egy ötletes nyuszitorta képet és hozzá egy videót, amiben az elkészítését is meg lehet nézni. Era bejegyzését itt találod: nyuszitorta videóval. Engem persze nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nekem is kellene egy saját nyuszikát sütnöm, így elkészítettem, és hozom is a receptet. 🙂 Nem bonyolult, könnyen elkészíthető, a díszítés egyéni ízlés szerint variálható. A megmaradt krémből és levágott maradék piskótából – kipótolva néhány db babapiskótával – 4 db pohárkrémet készítettem. Így semmi nem maradt meg és nem is veszett kárba.
Nyuszitorta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 3 nagyobb tojás
- pici só
- 3 ek. víz
- 120 g cukor
- 110 g liszt
- 10 g ét kakaópor
- 9 g sütőpor
Krémhez:
- 1 csom. csokis puding
- 0,5 liter tej
- 4 ek. cukor
- 2 dl Hulala növényi tejszín
Díszítéshez:
- csokidrazsé
- csokis tortadara
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
- A tortaformát fóliával kibéleljük. (Én 17 cm átmérőjű kis kapcsos formát használtam, de lehet nagyobban is sütni, mert elég a piskóta és a krém is hozzá.)
Piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
- A sárgájához hozzáadunk 3 ek. vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
- Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos, kakós lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
- Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
- Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség.)
Krém:
- A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
- Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt.
- A pudingból egy evőkanálnyit egy kis zacsiba teszünk. A habból úgyszintén, majd a többit pudingot a habbal összekeverjük.
Sütemény összeállítása:
- A piskóta "kissé kicsúcsosodó" tetejét levágtam, majd félbevágtam. (Így két körlapot kaptam. Plusz a kis csúcsos tetőt, amit félreraktam.)
- Az alsó kör lesz a nyuszi feje.
- A felső körből egy íves részt levágtam (ez lesz a füle) a levágott részt rátettem a vágással szembeni oldalra és azt is levágtam. Így lett meg a két füle, és a középső rész, a nyakkendője.
- A fülek aljából kicsit levágtam, hogy jobban illeszkedjenek a fejhez. (A levágott részt félretettem)
- A krémmel az archoz ragasztottam a füleket és a nyakkendőt, majd bevontam az egészet a krémmel.
- Végül díszítettem.
Megjegyzés
A cukorkát a nyakkendőre és az arcra, csak fogyasztás előtt tegyük rá, mert a cukormáz a pudingos krémen megolvad.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha az elkészítés menetéről egy rövid videót is megnéznél, akkor klikk. ide: nyuszitorta videóval.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.