Tegnap este Sanyi padlizsánkrémet készített. Általam sütött teljes kiőrlésű pirítós kenyérrel ettük, azon nyomban melegében. Finom, egészséges és laktató étel. Gyorsan le is írom a hozzávalókat, mert biztos vagyok benne, hogy mostantól renderesen készíteni fogunk. Sőt elgondolkodtam azon is, hogy jővőre több padlizsánt ültetek, hogy tudjunk télire is eltenni üvegekbe.
Padlizsánkrém
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 3-4 ek. olíva olaj
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 közepes fej hagyma
- 2-3 ek. házi paradicsompüré
- só
- bors
- őrölt kömény
- gyömbér
Leírás
- A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk.
- A húsa felői részt kissé bevagdaljuk, sózzuk, 10 percre félre tesszük pihenni.
- Közben a sütőt 200-220 fokra előmelegítjük.
- Fokhagymát megtisztítjuk, hosszúkásra daraboljuk.
- Leöntjük a levet, amit a padlizsán eresztett, borsozzuk, olajozzuk megtűzdeljük a fokhagymával, tepsire helyezzük. (Sanyikám fejjel lefelé sütötte, de nem kell lefordítani.)
- Sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Közben a 2 fej hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, olíva olajon csipet sóval dinszteljük, pirítjuk.
- Amikor megpirult a padlizsán, kivesszük a sütőből, kanállal a húsát kikaparjuk, a pirított hagymára kanalazzuk.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, fűszerezzük köménnyel, gyömbérrel és összepirítjuk.
Megjegyzés
A zsír mennyisége ízlés dolga, van aki kevesebb, van aki több zsírral süti. Természetesen másfajta fűszerek is használhatók, ízlés szerint.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.