Marhapörköltet készítettünk vaslábasban. Nagy adag, de nem azért mert buli volt nálunk, hanem mert kiadagolva, dobozolva mélyhűtőbe tesszük, hogy később csak elő kelljen venni, ha egy finom gulyáslevest szeretnék főzni. Így időt és energiát takarítok meg, és egy sietős napon vagy egy lustább hétvégén profitálok belőle.
5 kg marhacombból készült, ebből 8 doboz (kb. 700 g-os) pörkölt lett.
Marhapörkölt vaslábasban
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 5 kg marhacomb
- 2 kg vöröshagyma
- 3 ek. sertés zsír
- 1,5-2 ek. só (ízlés szerint)
- 1-2 ek. fűszerpaprika
- ízlés szerint kömény
- 1-2 paradicsom
- 1-2 paprika
- 1-2 csilipaprika
Leírás
- A vöröshagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A húst kockára vágjuk.
- A hagymát a zsíron 1 ek. sóval üvegesre dinszteljük.
- Rátesszük a kockára vágott marhahúst, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a paradicsomot, paprikát, csilit.
- Felöntjük vízzel, éppen annyival, hogy a húst ellepje. Ha felforrt hozzáadjuk a pirospaprikát.
- Lefedve főzzük. (Nekem kb. 1,5 óra elég volt neki.)
- Ezután levettük a fedőt és még kb. 20 perc alatt sűrűre főztük a szaftját.
Megjegyzés
Köretként kínálhatunk: főtt burgonyát, kifőtt tésztát, nokedlit, galuskát, tarhonyát...
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Házi savanyúsággal a legfinomabb, saját készítésű receptjeimet itt találod: kovászos uborka, csalamádé, káposztasaláta, gyömbéres céklasaláta, cékla
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.